سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب منتخب

بدست سروش پیری زنده دل

در اینجا مطالب منتخب وبلاگ بصورت لینک وار قرار می گیرد:




90/9/30
6:39 صبح

مصاحبه ای تکان دهنده با فرزند مرحوم ناصر عبداللهی

بدست سروش در دسته ناصر عبداللهی، نوید عبداللهی، مصاحبه با پسر مرحوم ناصر عبداللهی، یادبود ناصر عبداللهی

گفتگویی خواندنی با پسر بزرگ «ناصر عبداللهی»، در شب سالگرد فوت این خواننده ؛

نمی‌خواهم مجبور شوید حرف‌هایم را سانسور کنید ...
(اصل مقاله: سرزمین)



سرزمیـن موزیـک : این گفتگو نیازی به مقدمه ندارد. یعنی راستش را بخواهید خیلی سخت است بشود فضایش را در چند جمله کوتاه توضیح داد. فقط اینکه «نوید» به قدری صریح، راحت و رک حرف می‌زد که هیچ نیازی به سوال نبود و خودش همین طور مصاحبه را جلو می‌برد و حرف‌هایش را مطرح می‌کرد.

ساعت 2 بعد از نصفه شب یک روز مانده به سالگرد فوت یکی از هنرمندان سر‌شناس این سرزمین؛ «ناصر عبداللهی»، با پسرش «نوید» همکلام شدیم و چند ساعتی گلایه‌ها و صحبت‌هایش را گوش کردیم. از هر دری سخن گفتیم و دست آخر کار بالاخره به جایی رسید که نوید از شدت ناراحتی فرو ریخت و صدایش لرزید و.... بگذریم!

او لفظ «بابای من» را به قدری شیرین و تلخ ادا می‌کرد که واقعا می‌شد حسرت و اندوه‌اش را حس کرد و با نگاه عمیق تری جمله‌هایش را مورد کنکاش قرار داد. حالا شاید با ذهنیت باز تری سراغ این مصاحبه بروید. «یادش بخیر» لفظ کوچک و کم توانی برای یاد کردن این صدای ماندگار موسیقی کشور است. ولی افسوس که هر آمدنی را رفتنی ست و هر طلوعی را غروبی و از آنجا که حتی «آدم خوب»‌های قصه‌ها هم می‌میرند، ناصر هم رفت تا این قصه هنوز با‌‌ همان قوانین زمخت و خشن‌اش، جلو برود...

نوید عبداللهی

  • دور‌ترین تصویری که از پدر در ذهنت باقی مانده را به من می‌گویی؟ چیزی که در همه این 5 سال همیشه جلوی چشم توست و اذیت‌ات می‌کند؟

دور‌ترین تصویر... قطعا‌‌ همان لحظه‌ای که بابا را داشتیم به بیمارستان می‌بردیم. لحظه خیلی سختی بود و هیچوقت از ذهن‌ام پاک نخواهد شد.

  • نوید خود تو کدام یک از ترانه‌های بابا را بیشتر از بقیه دوست داری و در تنهایی‌هایت آنرا گوش می‌کنی؟

من آلبوم «بوی شرجی» بابا را خیلی دوست دارم. چون خود بابا هم علاقه زیادی به این آلبوم داشت و همیشه نسبت به آن ابراز علاقه زیادی می‌کرد. کار خیلی «دلی»‌ای بود و به خاطر همین نسبت به آن آلبوم احساس عجیبی داشته و دارم. شاید بواسطه علاقه خود بابا به این آلبوم بوده که من هم این طور درگیر آن شده‌ام.

  • اگر قرار باشد از خاطراتی که با مرحوم عبداللهی داشته‌اید برای ما چیزی تعریف کنی انتخابت کدام لحظه هاست؟

من همیشه از برخی لحظاتی که با بابا بودم خیلی احساس غرور می‌کردم. مثلا همیشه عکسبرداری و فیلم برداری همه برنامه‌هایش را در پشت صحنه به من واگذار می‌کرد و فقط من می‌توانستم آن لحظه‌ها را ثبت کنم. خاطرات شیرینی از آن روز‌ها دارم. با بچه‌های گروه بابا و شوخی‌ها و جدیت‌های کاری خاص بابا که برای همه محترم بود و همه به آن احترام می‌گذاشتند. در ضبط بعضی کار‌ها که در خانه انجام می‌شد بابا از من می‌خواست که کمک‌اش کنم و آن لحظه‌ها را که حس می‌کردم بابا به نوعی به من اعتماد کرده، را خیلی دوست داشتم. تلخ‌ترین خاطره‌ای هم که از بابا در ذهن من مانده هم حواشی تلخی بود که پس از فوت‌اش در جامعه پیچید و ضربه بدی به من و خانواده‌ام زد. همیشه با خودم می‌گفتم که چقدر خوب شد که بابا بلند نشد و این حرف‌ها را که پشت سرش زدند را نشنید و در آرامش رفت. وگرنه زود‌تر دق می‌کرد. واقعا اگر بابا آن حرف‌ها را می‌شنید زود‌تر دق می‌کرد.

  • سوال بعدی را می‌خواهم در فضایی دیگر مطرح کنم. در همه این سالهایی که ناصر عبداللهی نبود همه جا کار‌هایش شنیده می‌شد و همین باعث شد و همیشه جزو پرطرفدار‌ترین خواننده‌ها در اکثر نظر سنجی‌ها بود. دلیل ماندگاری بابا را در عالم موسیقی در چه چیزهایی می‌دانی؟ اینکه همیشه با قدرت طرفدارانش هر جا که بوده از او حمایت کرده‌اند و همیشه دوست‌اش داشته‌اند؟

به نظرم ادبیات خاص الهی بابا باعث محبوبیت روز افزون‌اش شده. بابا حرف‌هایش در عین سادگی، خیلی هم پر مغز بود. هیچوقت در آثارش شاهد کارهای معمولی و سخیف نبوده‌ایم. مگر اینکه تهیه کننده به او فشار می‌آورد. وقتی می‌گویند چیزی که از دل بر آید بر دل می‌نشیند، واقعا درست است. بابا چه زمانی که بندری می‌خواند و چه زمانی که هنوز تهران نیامده بود، همیشه کارهای الهی‌اش پیوند می‌داد مردم را با ترانه‌هایش و همه حسی قوی نسبت به آن‌ها داشتند که مرور زمان هرگز باعث فراموشی آن‌ها نمی‌شد. بابای من در طول روز 17 ساعت با کیبورد‌اش مشغول آهنگسازی بود و تا وقتی چیزیکه می‌خواست را در نمی‌آورد، کوتاه نمی‌آمد و همین طور پیش می‌رفت. برای کارش دل و جان می‌داد. به خصوص آثاری که ربطی به بزرگان دینی داشت را دیگر با تمام وجود سراغشان می‌رفت. مثل کار «فاطمه بنت نبی» یا کاری که خیلی‌ها نشنیدند ولی در بندر عباس به شدت محبوب است و همه جا هنوز هم من آنرا می‌شنوم «محمد رسول الله». آن کار فوق العاده است. بابا در کار‌هایش پیوند خودش و مردم و خدا را محکمتر می‌کرد. با سلیقه خودش.

  • در این سال‌ها شده پدرت به خوابت بیاید؟

در‌‌ همان سالهای اولی که باب فوت کرده بود و در اوج آن تهمت‌ها و تلخی‌ها، که حتی کار به جایی رسیده بود که من در زندگی‌ام «قاتل» شدم. یک شب که من به شدت ناراحت و خسته و دلگیر بودم بابا به خوابم آمد و گفت: «سعی می‌کنم برای تو چیزی باشم که بتوانم ناراحتی‌ات را از دلت بیرون بیاورم.». در خواب و بیداری به او گفتم: «بابا تو که نیستی.... چطوری می‌خواهی کمک‌ام کنی؟...». گفت: «هستم، تو نمی‌فهمی و نمی‌توانی درک کنی. من هیچوقت از تو و بقیه دور نیستم و همیشه نزدیک توام. دستت را دراز کنی می‌توانی دستم را بگیری.....»

  • از گلایه‌هایت در همه این سال‌ها از مسئولین بگو. هیچوقت خانواده عبداللهی گلایه‌هایشان را رسانه‌ای نکردند. چه توقعاتی از مسئولین فرهنگی کشور داشتید و رفتار آن‌ها چگونه بود؟

زمانی که بابا رفت ما خیلی حرف و حدیث‌ها شنیدیم. خیلی شعار‌ها داده شد. اصلا یکی از بزرگ‌ترین دلایلی که من در هیچکدام از برنامه‌های بزرگداشت بابا در تهران شرکت نمی‌کنم همین است. در همه این سال‌ها هیچکس نپرسیید نوید کجاست؟ نازنین کجاست؟ نامی کجاست؟... کسی حتی یک بار برای دلخوشی ما هم که شده نیامد بپرسد که بچه‌های ناصر چطور و چگونه زندگی می‌کنند؟ کجا زندگی می‌کنند؟ سبک زندگیشان به چه شکلی است؟ ناراحت نیستم و این‌ها هم گلایه نیست. من بعد از فوت بابا بود که یاد گرفتم مرد خانه شدن را. ما الان روی پای خودمان ایستاده‌ایم و زیر نظر هیچ ارگانی نیستیم و از هیچ جا هم حمایت نمی‌شویم. روی زانوهای خودمان و به اعتبار اسم پدرمان ایستاده‌ایم. دیگر هیچ توقعی هم واقعا از کسی نداریم. بعد از 5 سال واقعا مضحک است که بگوییم فلان ارگان باید فلان کار را می‌کرد و نکرد. اگر می‌خواستند کاری بکنند تا دو سال اول می‌کردند. خدا را شکر دیگر احتیاجی هم نداریم. زندگی ما می‌چرخد و با آبرو هم می‌چرخد. سقفی بالای سرمان است با حقوق یک نفره من. همین که مثل خیلی‌ها از اسم ناصر عبداللهی سوء استفاده نکردیم و دستمان را جلوی کسی دراز نکردیم برای من و خانواده‌ام افتخاری بزرگ به حساب می‌آید.

  • در همه این سال‌ها آثار پدرت از رسانه‌های مختلف، رادیو و تلویزیون بار‌ها پخش شده. از نظر خانواده عبداللهی پخش این آثار مجاز و قانونی است؟ چیزی بابت پخش این اثار نصیب تو و خانواده‌ات شده؟ سخن‌ات به مسئولین این رسانه‌ها چیست؟

نه اجازه‌ای از ما اخذ شده و نه تماسی با ما گرفته شده. از طریق تو که دوست خوب منی و می‌دانم نیت‌ات از این سوال خیر است می‌گویم که همه آنهایی که با نام و آثار پدرم سعی در سوء استفاده از احساسات مردم دارند، را به خدا واگذار می‌کنم. خیلی‌ها بدون اجازه قطعات بابا را بازخوانی کردند. رادیو و تلویزیون هم که قطعا در این سوء استفاده پیشرو همه بوده. دین ما می‌گوید که این سوء استفاده‌ها حرام است.‌ای مسئولینی که صدای من را می‌شنوید. این آثار بدون رضایت خانواده عبداللهی در رسانه‌های مختلف پخش می‌شود و ما راضی نیستیم. خدا جواب همه آن‌ها را خواهد داد.

  • پس موضع قاطع خانواده عبداللهی در مورد این قبیل سوء استفاده‌ها، محکوم کردن آنهاست؟

شاید برایت جالب باشد این قصه که از یکی از کانال‌های ماهواره‌ای با من تماس گرفتند و برای پخش اثار بابا از من اجازه خواستند. این‌ها احترام است. همین که احترام می‌گذارند به تو خودش خیلی ارزش دارد. ولی رسانه‌های خودمان... بگذریم. نمی‌خواهم مجبور شوی حرف‌هایم را سانسور کنی....

  • امسال چطور. در مراسم بزرگداشت بابا شرکت می‌کنی؟

ظاهرا ماجرا کنسل شده ولی امسال دوست داشتم این مراسم برگزار شود و من هم پشت تریبون بروم و برای اولین بار حرف‌هایم را بزنم. بگویم که شما برای نام ناصر اینجا جمع شده‌اید ولی ناصر بعد از خودش چهار بازمانده داشت. بازمانده‌های ناصر در این مراسم‌ها کجا بودند؟ چرا همه در این مراسم‌ها جمع شدند و هزاران صحبت و خاطره و نقل قول انجام دادند ولی دیگر به محض پایان برنامه همه چیز تمام شد و دیگر هیچکس پی وعده‌هایش نیامد؟ ناصر نیازی به این بزرگداشت‌ها ندارد چون او بین مردم بزرگ است.

  • ولی ظاهرا 6 یا 7 بهمن برنامه برگزار خواهد شد.

بله صحبت‌هایی شده و اگر قطعی شود حتما می‌آیم. من کارمندم و کمی مشکل مرخصی و زمان دارم. با وجودی که خیلی رعایت حالم را می‌کنند ولی از آنجایی که آدم سوء استفاده‌گری نیستم، باید ببینم شرایط چگونه است.

  • بعنوان سوال آخر می‌خواهم همه دلتنگی‌هایت را در چند جمله به من بگویی. دلتنگی‌هایی که در این پنج سال همیشه در دلت ریختی و با آن‌ها زندگی کردی. دلتنگی‌هایی که رفتن پدرت و رفتارهای بعد آن دلیل اصلی‌اش بوده.

فقط نبودش... اگر بود خیلی بهتر بود از نبودنش بود. این جمله را نه سوالی و نه آمرانه بخوان. این جمله را عاجزانه بخوان
.
در همه این پنج سال هیچکدام از دلتنگی‌هایم را نگفتم و همیشه همه چیز را در دلم نگه داشتم. امشب نمی‌دانم چرا این موقع شب دلم می‌خواهد همه این حرف‌ها را به تو بگویم. بابا من وقتی زنده بود خیلی باز و شفاف زندگی کرد. اگر کسی از او یک کمک کوچک می‌خواست، او کمک بزرگ می‌کرد. نه کمک مادی صرفا. هر جوری که حس می‌کرد می‌تواند به کسی کمک کند با آغوش باز جلو می‌رفت. ولی به محض اینکه رفت، انگار همه چیز تمام شده بود. من هیچ محبتی و هیچ کمکی از کسی ندیدم. انگار تا ناصر بود بچه‌های ناصر هم بودند. مینا بود، نامی بود، نازنین بود، نوید بود... بعد از فوت بابا خیلی‌ها از زندگی ما کنار رفتند. کسانی که شبانه روزی در خانه ما حضور داشتند. زندگی می‌کردند. سال‌ها و ماه‌ها. ما با آن‌ها سر یک سفره نشستیم. ولی با گذشت 5 سال خیلی از آن‌ها یک بار زنگ نزدند بپرسند سلام نوید، نازنین چطور است؟ نامی چطور است؟ از همه آن‌ها که در سالن‌های بزرگداشت نشستند و تکلیف روشن کردند و قول و قرار گذاشتند، نفر به نفر ممنونم. از همه ارگان‌ها تشکر می‌کنم. از همه آنهایی که شایعاتی کشنده را در مورد خانواده ناصر درست کردند تشکر می‌کنم. از آنهایی که پسرش را قاتل کردند، آنهایی که چشم دیدن خانوادهاش را نداشتند، آنهایی که باعث شدند کل این خانواده به هم بریزد، آنهایی که در همه این پنج سال به حد کافی از اسم بابای من سوء استفاده کردند، آنهایی که به اسم ما وام گرفتند، آنهایی که به نام از بانک ملی و صادرات و بهزیستی وام و چک گرفتند، خوردند و به جای ما زندگی کردند. (سکوت می‌کند...)

ولی ما در همه این سال‌ها یاد گرفتیم مرد باشیم و زندگی کنیم. از آنهایی هم که گوشه چشمی همیشه به ما داشتند ممنونم. داداش گلم شهرام عباسی همیشه و در هر شرایطی پشتم بود و با من همدلی می‌کرد. مردم بزرگی داریم. هیچوقت آن حرکت مردم را فراموش نخواهم کرد. وقتی گفتند تشییع جنازه بابای من در بندر عباس برگزار می‌شود همه گفتند کسی نمی‌آید ولی مردم به قدری آمدند که باور نکردنی بود. وقتی جلوی تالار وحدت رفتم و دیدم ازدحام مردم را گفتم اینجا ارزشمندی‌ها ست که مشخص می‌شود. فقط باید به این مردم احترام گذاشت. ما در همه آن روز‌ها فقط به همدلی احتیاج داشتیم. ولی خیلی از کسانی که بابا تا لحظه آخر با آن‌ها بود و حمایتشان کرد، خبری ازشان نشد و بازمانده‌های ناصر را فراموش کردند. خدا را شکر ما زندگی خوبی داریم و هیچ توقعی هم از کسی نداریم. ما با اسم ناصر سربلند‌ایم. ولی خیلی‌ها خودشان را بعد از ناصر نشان دادند. ما هم خدایی داریم بالاخره. زندگی عجیب است. خیلی عجیب.....

دانلود گفتگوی صوتی مصاحبه


90/9/27
7:13 صبح

برترین زنان جهان! همراه با عکس

بدست سروش در دسته مطالب جالب، برتزین زنان جهان

برترین زنان جهان! همراه با عکس

"خیرالنساء گل" - رئیس جمهور ترکیه

گل


"اسماء الاسد" - رئیس جمهور سوریه

سوریه

"کارلا برونی" - رئیس جمهور فرانسه

فرانسه

"سویتلانا مدودوا" - رئیس جمهور روسیه

روسیه


"شانتال بیاه" - رئیس جمهور کامرون

کامرون

ملکه رانیا - پادشاه اردن

اردن


سارا براون" - نخست وزیر بریتانیا

سارا براون

"اولین ایلوس" - رئیس جمهور استونی



"لتیزیا اورتیس روکاسولانو" - ولیعهد اسپانیا






"مهربان علییوا" - رئیس جمهور آذربایجان




"موزه ناصرالمسند" - دوم امیر قطر




"میشل اوباما" - رئیس جمهور آمریکا




"لورین هارپر" - نخست وزیر کانادا




عجب!این زنان محترم پیشرفت هم نمی کنن! یه هیلتر ما با همشون برابری می کنه!


90/9/26
11:5 عصر

آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی لهراسبی به نام شیدایی

بدست سروش در دسته علی لهراسبی، دانلود آهنگ شیدایی علی لهراسبی، تیراژ سریال شیدایی، متن آهنگ شیدایی، شیدایی

دانلود آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی لهراسبی به نام شیدایی   

متن آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی لهراسبی به نام شیدایی

آهنگ جدید و فوق العاده زیبای علی لهراسبی به نام شیدایی

دانلود تیراژ سریال شیدایی با صدای علی لهراسبی

 

به نام او...


آهنگ و تنظیم : مرتضی پاشایی - ترانه سرا : عبدالجبار کاکایی

تیراژ سریال شیدایی

علی لهراسبی

 

هنوز عادت به تنهایی ندارم

باید هرجوریه طاقت بیارم 

اسیرم بین عشق و بی خیالی

چه دنیای غریبی بی تو دارم

میترسم توی تنهایی بمیرم

کمک کن تا دوباره جون بگیرم

یه وقتایی به من نزدیک تر شو

دارم حس میکنم از دست میرم

نمی ترسی ببینی برای دیدن تو

یه روز از درد دلتنگی بمیرم

تو که باشی کنارم میخوام دنیا نباشه

تو دستای تو آرامش بگیرم

بگو سهم من از تو چی بوده غیر از این تب

کی رو دارم به جز تنهایی امشب

میخوام امشب بیفته به پای تو غرورم

نمی تونم ببینم از تو دورم

دارم تاوان دلتنگی مو میدم

کنار تو به  آرامش رسیدم

بیا دنیامو زیبا کن دوباره

خدایا از تو زیبـــاتر ندیدم

دانلود آهنگ شیدایی با کیفیت 128

آهنگ از موزیک باران

متن آهنگ از Almaz


90/9/26
1:26 صبح

بیل گیتس به مایکروسافت بر میگردد!

بدست سروش در دسته گوگل، مایرکروسافت، اخبار آی تی، بیل گیتس، بازگشت بیل گیتس

بیل گیتس به مایکروسافت بر می‌گردد!

طبق شایعات منتشر شده از چند منبع موثق، بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت قصد دارد دوباره به این شرکت بازگردد تا سکان این کشتی را دوباره در دستان خود بگیرد.

حدوداً سه سال از جدا شدن بیل گیتس از مایکروسافت می‌گذرد و از آن زمان تا کنون مدیریت اصلی این شرکت در دستان استیو بالمر بوده است. البته بالمر نیز مدیر نسبتاً موفقی بوده و در این زمان توانسته تغییراتی اساسی و مفیدی را ایجاد کند که از جمله آن می‌توان به ساخت و معرفی ویندوز 8 و یا ویندوزفون اشاره کرد. اما با این وجود، حضور خود بیل گیتس قطعاً در موفقیت و حتی محبوبیت این شرکت در آینده نقش مهمی خواهد داشت.


بیل گیتس


از زمان مدیریت استیو بالمر، مایکروسافت نتوانسته موفقیت خیره کننده ای در هیچ زمینه ای بدست آورد ولی از طرف دیگر آنقدر هم ضعیف عمل نکرده است. حتی بسیار از کارشناسان معتقدند بالمر توانسته وضع مایکروسافت را با وجود رقبایی چون اپل و گوگل کمی از گذشته بهبود ببخشد اما تأخیر این شرکت در ورود به حوضه موبایل و تبلت و از طرف دیگر موفقیت چشم گیر اپل و گوگل، باعث نارضایتی بسیار از طرفداران مایکروسافت شده است.

بسیاری معتقدند که از زمان جدا شدن گیتس، مایکروسافت کمبود استراتژی داشته است هرچند کارهایی چون یکپارچه سازی پی سی ها، تبلت ها و اسمارتفون ها خود یک استراتژی بسیار مهم برای این شرکت قلمداد می‌شود، اما کارشناسان بر این باورند که مایکروسافت در ساخت و تولید محصولات انقلابی کند عمل می‌کند و همیشه در حال تعقیب ایده های دیگران است. برای همین نیز گیتس قصد دارد دوباره مدیریت این شرکت بزرگ را در دست بگیرد تا شاید بتواند اوضاع را کمی سر و سامان دهد.

این شایعه که گیتس به مایکروسافت بر خواهد گشت، توسط یک مدیر بلند پایه از طرف یکی از نزدیکان گیتس نقل شده است. البته این شایعات در بسیاری از موارد نادرست از آب در خواهند آمد اما اگر واقعاً گیتس به مایکروسافت برگردد، حد اقل می‌توان امید داشت که وضع از آنچه که هست بدتر نخواهد شد.

منبع:http://ostovarit.com/


90/9/17
4:57 عصر

سرقت 38000 ایمیل از اکانت مامور ویژه آمریکایی توسط گروه Anonymou

بدست سروش در دسته امنیت، اخبار آی تی، هک، مقالات هک و امنیت

سرقت 38000 ایمیل از اکانت مامور ویژه آمریکایی توسط گروه Anonymous




فکر می کنید حسابی مراقب امنیت اطلاعات شخصی و کاری تان هستید؟ اکانت های ایمیل تان حسابی امن هستند و از رمزهای عبور خوبی بهره می برید؟ سوالات امنیتی و شیوه های بازیابی را چک کرده اید؟ امنیت سیستم عامل و نرم افزارهای تان اطمینان بخش است؟ پس این داستان را بخوانید:

 

افسران اجرایی قانون و هکرهای کلاه سفیدی که برای دولت کار می کنند، یا اینکه برای شرکت های خصوصی طرف قرارداد دولت، کار می کنند، یکی از اجتماعات مورد علاقه هکرها و به خصوص قهرمان فعلی آنها، گروه Anonymous یا «بی نام و نشان» هستند (بعدا درباره این گروه بیشتر صحبت می کنیم). آخرین نفری هم که به تازگی از این اجتماع دوست داشتی مورد هدف قرار گرفته، فرد باکلاگان، مامور ویژه ارشد واحد بازرسی جرایم کامپیوتری دادگستری کالیفرنیا است.

مثل اینکه گروه انونیموس دستش را دراز کرده و بیش از 38000 ایمیل خصوصی بازرس ویژه را که شامل جزئیاتی از مباحث تکنیکی مربوط به دادگاه، صورتجلسه های بازجویی و برخی اطلاعات بسیار خصوصی زندگی شخصی وی بوده را به دست آورده است. علاوه بر این آدرس خانه و شماره تلفن های آقای بازرس هم فاش شده اند.

آنها توانسته اند به دو اکانت جیمیل وی دست پیدا کرده و اطلاعات آنها را سرقت کنند. علاوه بر این به چند ده لاگ مربوط به صندوق پست صوتی، پیامک ها، هیستوری گوگل وی دست یافته و به پیام های خصوصی وی هم گوش داده اند از اکانت گوگل ویس وی استفاده کرده اند تا با ارسال پیام به دوستان و خانواده اش بگویند که وی تا چه اندازه انسان خودخواهی است.

این گروه می گوید: «شاید جالب ترین چیزی که در این میان یافت می شد، ایمیل های داخلی IACIS بود که از سال 2005 تا 2011  در جیمیل آرشیو شده بودند و شامل جزئیات شیوه ها و تاکتیک های استفاده شده در واحدهای جرایم سایبری برای جمع آوری شواهد، برخورد در بازجویی ها و شیوه دستگیری ها است.» حال این گروه از تمامی کسانی که تا به حال به دلیل جرایم کامپیوتری و اینترنتی در آمریکا دستگیر شده اند، دعوت کرده طبق این اسناد جدید در اینترنت دور هم جمع شده و به بحث و تبادل نظر بپردازند!

انونیموس می گوید: «بحث های زیادی درباره استفاده از نرم افزارEnCase forensic، کوشش برای شکستن رمزنگاری درایوهای تروکریپت، سرقت ترافیک وایرلس با ماشین های نظارت و مراقبت متحرک وجود دارد. و شاید مهمتر از اینها، سوالات بسیار زیادی برای شیوه های امن استفاده از اینترنت و کامپیوتر وجود دارد که مردم چیزی درمورد آنها نمی دانند، مانند استفاده از نرم افزارها و پروتکل های ابتدایی مانند FTP».

 

خب، حالا نظرتان درباره امنیت کامپیوتر و اطلاعات تان چیست؟ پیشنهاد می کنم با وسواس بیشتری همه چیز را دوباره چک کنید.

منبع: نگهبان


90/9/14
3:28 عصر

متن کامل مصاحبه استالمن با شبکه Russia Today

بدست سروش در دسته اخبار آی تی، جنبش نرم‌افزار آزاد، لینوکس

متن کامل مصاحبه استالمن با شبکه Russia Today

ریچارد استالمن، پایه‌گذار جنبش نرم‌افزار آزاد، به تازگی مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی Russia Today انجام داده که مشروح آن در ادامه آمده است.

در این مصاحبه، استالمن به سوالاتی درباره تعریف آزادی نرم‌افزار، اوپن‌سورس (متن‌باز)، امنیت اطلاعات شخصی، فیسبوک، حق اختراع‌های نرم‌افزاری و … پاسخ داده است.

 

فیسبوک و گوگل پلاس

این دو شبکه به کاربران خیانت می‌کنند. به عنوان مثال با درخواست از کاربران برای نوشتن نام واقعی. این سیاست، برخی افراد را به خطر می‌اندازد. بنابراین نباید از این شبکه‌ها استفاده کنید. اما فیسبوک بدی‌های فراوانِ دیگری هم دارد.

فیسبوک نظارت و پایش عمومی انجام می‌دهد. اگر بر روی صفحه‌ای دکمه Like وجود داشته باشد فیسبوک می‌داند که چه کسانی آن صفحه را دیده‌اند. فیسبوک می‌تواند آدرس IP رایانه‌ای که آن صفحه را مرور کرده‌است به دست آورد حتی اگر شخص بازدید‌کننده کاربر فیسبوک نباشد. پس هنگامی که چند صفحه وب با دکمه Like را مرور می‌کنید فیسبوک می‌داند که آنها را بازدید کرده‌اید، حتی اگر نداند که شما واقعا که هستید.

 

نرم‌افزار آزاد چگونه آزادی شخصی را ارتقا می‌دهد؟

 نرم‌افزار آزاد همانگونه که از اسمش پیداست در حوزه رایانش به شما آزادی می‌دهد. یعنی می‌توانید بر روی رایانش خود کنترل داشته باشید. و این یعنی کاربران به صورت فردی و جمعی بر رایانش خود تسلط خواهند داشت. به طور خاص نرم افزار آزاد به کاربران امکان می‌دهد خود را از ویژگی‌های مخربی که ممکن است در نرم‌افزار انحصاری وجود داشته باشد حفاظت کنند.

نرم‌افزار آزاد به خودی خود در بقیه حوزه‌های زندگی به شما آزادی نمی‌بخشد. برای به دست آوردن آن آزادی‌ها باید بجنگید. اما حق‌های مختلفِ  بشر از  یکدیگر پشتیبانی می‌کنند. در زمانه‌ای که بخش بزرگی از آنچه انجام می‌دهیم با رایانه انجام می‌شود، اگر در رایانشِِ خود آزادی نداشته باشیم دفاع از آزادی یا به دست آوردن آن در بقیه حوزه‌ها سخت‌تر خواهد شد. اگر دسته‌ای از حقوق خود را از دست بدهید مراقبت از بقیه آنها سخت‌تر می‌شود.

 

نرم‌افزار آزاد و اوپن سورس

در سال 1993 من جنیش نرم‌افزار آزاد را شروع کردم، به عنوان پویشی برای آزادی. در دهه نود، سیستم‌عامل گنو+لینوکس گسترش پیدا کرد و عده زیادی از مردم شروع به استفاده و تعریف و تمجید از گنولینوکس کردند، اما فقط به خاطر برتری‌های عملی و کاربردی آن. آنها به آزادی فکر نکردند. در نتیجه، در جامعه نرم‌افزار آزاد دو جهت‌گیری سیاسی شکل گرفت، یک طرف ما، یعنی جنبش نرم‌افزار آزاد که بر آزادی تاکید می‌کردیم و در سمت دیگر گروهی که می‌گفتند ما نرم‌افزار آزاد را دوست داریم، اما به اخلاقیات آن اهمیت نمی‌دهیم. پس بحثی بین این دو گروه درگرفت. در 1998، گروه مقابل اصطلاح «اوپن سورس» را خلق کرد، تا کاری کند که ما به فراموشی سپرده شویم. آنها دیدند که از ما بیشترند، می‌توانند این را بگویند و می‌توانند هیچ‌گاه هیچ مساله اخلاقی‌ای را مطرح نکنند و در نتیجه ما هرگز دیده نخواهیم شد. و این حربه آنها تقریبا موفق بود. دلیل اینکه کاملا موفق نشدند این بود که ما در جنبش نرم‌افزار آزاد به سختی تلاش کردیم تا دیدگاه‌هایمان را به گوش دنیا برسانیم. بنابراین، «اوپن سورس» مدافع آن ایده‌هاست، آنها کمابیش از همان نرم‌افزاری حرف می‌زنند که ما از آن سخن می‌گوییم، اما با یک فلسفه کاملا متفاوت. و در همین فلسفه است که من با آنها اختلاف دارم.

 

استفاده ازکپی‌های غیرقانونی برنامه‌های انحصاری

چرا استفاده از نسخه‌های غیرقانونی یک برنامه انحصاری بد است؟ زیرا آن برنامه انحصاری است! بنابراین یک کپی غیرقانونی تقریبا به همان اندازه‌ای بد است که یک کپی قانونی از آن برنامه. هر دو آنها بد هستند چون هر دو انحصاری هستند. کاربر بر روی آنها کنترل ندارد. اگر به سازنده برنامه پول بدهید، کار حتی بدتری کرده‌اید، چون دارید به خاطر این قصور به او پاداش می‌دهید. به همین دلیل نسخه قانونی برنامه بدتر است. اما هر دو (نسخه قانونی و غیرقانونی) بد هستند چون هر دو نرم‌افزار انحصاری هستند. اگر آزادی می‌خواهید، باید از شر هر دو آنها خلاص شوید، چون هر دو آنها شما را کنترل می‌کنند. وقتی مردم فکر کنند مساله فقط پول است، ممکن است فکر کنند اجرای نسخه‌های غیرمجاز راه خوبی برای پس‌انداز کردن است. و از سوی دیگر کسی که فکر می‌کند مهمترین مساله در دنیا این است که آن برنامه‌نویس شیطان صفت پول بیشتری دربیاورد، خواهد گفت نسخه‌های غیرقانونی بد است چون آن برنامه‌نویس کذایی به این شیوه پولی کاسب نخواهد شد. اما من به پول اهمیت نمی‌دهم، چه در حالت اول و چه در حالت دوم. من فقط می‌گویم این برنامه‌نویس بد نباید برنامه انحصاری بنویسد چون او دارد آزادی مردم را می‌گیرد. و شما نباید از آن برنامه استفاده کنید، چون آزادی شما را می‌گیرد.

من از چنین برنامه‌هایی استفاده نمی کنم. اگر شما به من یک نسخه قانونی از یک برنامه انحصاری بدهید و به من یک میلیون دلار پیشنهاد کنید تا آن را قبول کنم، باز هم آن را قبول نخواهم کرد، مگر اینکه بتوانم فوراً آن را دور بیاندازم. بله! اگر بتوانم 1 میلیون دلار را بگیرم و برنامه را دور بیاندازم، آنگاه پیشنهاد شما را خواهم پذیرفت.

 

درباره خطرناک شدن آمریکا و شرکتهای آمریکایی برای نوآوری

باید اشاره کنم که نوآوری برای من بالاترین ارزش نیست. بالاترین ارزش برای من حقوق بشر است. بنابراین نمی‌خوام وارد آن گفتمانی شوم که نوآوری را هدف اصلی و اولیه می‌داند. با این حال، فکر می کنم با وجود حقوق ثبت اختراع یا patent ها ایالات متحده تبدیل به مکان خطرناکی برای برنامه‌نویسی، و نوشتن برنامه‌های نوآورانه شده است. هنگامی که برنامه‌ای نوآورانه است، یعنی ایده‌های جدیدی در آن وجود دارد. اما چنین برنامه‌ای ایده‌های شناخته‌شده‌ای هم در خود خواهد داشت. یک برنامه بزرگ هزاران ایده را با هم ترکیب می‌کند. بنابراین اگر ایده‌های جدیدی دارید و می‌خواهید از آنها استفاده کنید، برای استفاده از آنها باید آنها را با ایده‌های فراوانی که کاملا شناخته‌شده هستند ترکیب کنید. و اگر به خاطر patent شدن آن ایده‌ها اجازه استفاده از آنها را نیابید، نمی‌توانید ایده‌های جدید خود را استفاده کنید.

در حوزه نرم‌افزار اصلا نباید حق ثبت اختراع وجود داشته باشد. این برای توسعه‌دهندگان و کاربران خطرناک است که به patent‌ها اجازه دهند در کارشان دخالت کنند.

نظر استالمن در باره نگرانی از افت صنعت نرم‌افزار در صورت گسترش نرم‌افزار آزاد

چرا نگران باشیم؟ این به اصطلاح صنعت که ابزارهایی برای تحت سلطه قرار دادن کاربران می‌سازد چه حُسنی دارد؟ من هرگز از برنامه‌های غیرآزاد استفاده نخواهم کرد! من تلاشهای خودم را وقف دوری گزیدن از آن کرده‌ام. بنابراین اگر ساختن چنین برنامه‌هایی را متوقف کنند بسیار عالی خواهد بود! امیدوارم چنین کاری بکنند. امیدوارم روزی برسد که دیگر کسی برنامه غیر آزاد ننویسد.

 

درباره عملیات‌های گروه Anonymous

اعتراضات Anonymous عمدتا به این صورت است که عده زیادی از افراد فرمانهای زیادی برای یک وبسایت ارسال می‌کنند و سایت از اداره کردن این تعداد درخواست عاجز می‌ماند. این درست مانند آن است جمع زیادی از مردم به مقابل درب ورودی یک ساختمان بروند و در خیابان تظاهرات کنند. چنین کاری اساسا مشروع است. و هنگامی که کسانی به این کار اعتراض می‌کنند بیایید ببینیم آنها که هستند و چکاره‌اند. معمولا آنها کسانی هستند که خود کارهای بسیار بدتری انجام می‌دهند.

 

در مورد گسترش احزاب Pirate در اروپا و موفقیت آنها در انتخابات

من کمابیش با مواضع آنها موافقم و خوشحالم که می‌بینم چنین مسائلی تبدیل به موضوعات انتخاباتی شده‌اند. من الزاما احزاب Pirate را تایید نمی‌کنم چرا که برای تایید آنها باید همه احزاب دیگر را هم بشناسم و اینها به نظر من تنها موضوعاتی نیستند که اهمیت دارند. برای نمونه، تعیین مرز برای گرمایش زمین اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. بسیاری از احزاب Pirate موضعی در قبال این مساله ندارد. به همین خاطر شاید به جای آنها از یک حزب سبز حمایت کنم.

 

در باره شبکه‌های بی سیمِ باز(Open Wireless Networks)

فکر می کنم از نظر تئوریک ایده خوبی باشد، اگر بتوانید آنها را بدون برنامه‌های انحصاری اجرا کنید. اگر من برای وصل شدن به کسی مجبور باشم از برنامه‌ای انحصاری استفاده کنم، وصل نخواهم شد. اما سوال بزرگ این است که آیا این شبکه‌های باز دروازه‌ای برای دسترسی به اینترنت خواهند بود یا خیر، چون اگر نباشند، برای شما خیلی مفید نخواهند بود. اگر قرار باشد به عده‌ای از مردم که در نزدیکی شما هستند  وصل شوید، باید پرسید چند درصد آنها را می‌شناسید؟ و چند درصد از کسانی که می‌شناسید در نزدیکی شما زندگی می‌کنند؟

 

آمریکا چقدر باید روی اینترنت کنترل داشته باشد؟

نه بیشتر از بقیه کشورها. من فکر می‌کنم هر نوعی از کنترل جهانی بر روی اینترنت خطرناک است. زیرا می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که آنچنان کنترلی منافع اَبَرشرکت‌ها را تامین خواهد کرد و باعث تجاوز به حقوق بشر خواهد شد.

 

چکار باید کرد تا شرکتها از نرم‌افزار آزاد استفاده کنند؟

من امیدوارم شرکتها به نرم‌افزار آزاد روی بیاورند، به خاطر خودشان. اما  به آنها برای این کار اصرار نخواهم کرد. زیرا این با این کار استفاده درستی از وقتم نکرده‌ام. اگر کسی مایل نیست به من گوش دهد، بهتر است با کس دیگری سخن بگویم.

 

چرا مایکروسافت همیشه گرفتار آسیب‌پذیری و اشکالات است؟

این عمدتا به خاطر برخی تصمیم‌های کلان آنها در طراحی است که باعث ایجاد  آسیب‌پذیری شده است. نمی‌دانم چرا چنین تصمیماتی گرفتند. من نمی‌توانم بگویم آنها این تصمیمات را برای ایجاد همین آسیب‌پذیری ها گرفتند، مطمئنم استدلالهای دیگران در مورد اینکه آن تصمیمات منجر به ایجاد آسیب‌پذیری خواهد شد را شنیده‌بودند، زیرا خیلی از افراد از مدتها قبل این را می‌دانستند.

 

نظر استالمن را درباره رسوایی Carrier IQ (ضبط کردن کلیدهایی که کاربر فشار داده)

این مسالی از ویژگی‌های مخرب برنامه‌های غیرآزاد است. آن تلفن‌های همراه، بر روی خود نرم‌افزارهای غیر آزاد دارند و بنابراین تعجبی ندارد که ویژگیهای مخرب داشته باشند. رایج‌ترین و پرکاربردترین برنامه‌های غیرآزاد هم چنین ویژگیهایی دارند.

 دریافت ویدیوی مصاحبه 89.4MB با قالب MP4

 


90/9/3
3:53 عصر

چگونه جلوی سارقان شبکه وای فای تان را بگیرید

بدست سروش در دسته هک،امنیت،مقالات هک و امنیت،مودم وای فای،wi-fi

 

چگونه جلوی سارقان شبکه وای فای تان را بگیرید

 

سطح بندی مطلب:  متوسط وای فای

شاید تصور اینکه 20 سال پیش اینترنت یک پدیده نوظهور بیش نبوده است، کمی برای ما که بیشتر زمان خود را در دنیای مجازی در حال گشت و گذار هستیم، سخت به نظر برسد. اما واقعیت همین است. اینترنت، پدیده بسیار جوانی است که زندگی و کسب و کار بسیاری از انسان ها را تحت سیطره خود در آورده است. در دنیای مجازی اینترنت، می توان بهترین مقاله ها و کتاب ها را از همه جای دنیا پیدا کرده، به صورت آنلاین خریداری یا آنها را دانلود نمود. دنیای بزرگ ما با وجود اینترنت، یک دهکده کوچک جهانی است که قوم و نژاد خاصی سرش نمی شود و همه با هم پیوند خورده اند. مطالب آموزشی، کتاب، مقالات تحقیقاتی، موسیقی، فیلم، سرگرمی و هزاران چیز دیگر در این دنیا، برای انواع سلیقه ها و نیازها وجود دارند. 

هیچ کدام از سرویس های اینترنتی از ابتدا به همین شکل نبوده اند. به طور مثال، ایمیل فقط در دانشگاه ها و یا با داشتن حساب کاربری از طریق نخستین سرویس های ارایه کننده اینترنت (ISPs)  همچون پرودیگدی (Prodigy) و آمریکن آنلاین (America Online) به دشورای قابل دسترس بود. 

اما از سال 2009 میلادی همه چیز تقریبا شکل امروزی خود را پیدا کرد. البته در آن زمان، برای هر دقیقه استفاده از اینترنت باید پول پرداخت می کردید و هیچ گزینه دیگری نیز وجود نداشت. ولی از آنجا که فناوری به سرعت در حال رشد و پیشرفت است، هزینه های اینترنت نیز کمتر و دسترسی به آن آسان تر شد. اینترنت نیز در فناوری های جدید غرق و روز به روز بهتر شد. یکی از بهترین پیشرفت های آن را می توان ارتباطات دیجیتال بی سیم یا همان وای فای دانست. 

این روزها، تقریبا در همه کافی شاپ‌ها، رستوران‌ها، کتابخانه، فرودگاه، نمایشگاه‌ها و ... اینترنت بی سیم ارایه می شود. کافی است اسمارت فون، تبلت یا لپ تاپ داشته باشید تا از سرویس های آنلاین بهره ببرید. استفاده روزانه از اینترنت جزو جدانشدنی زندگی بسیاری از ما شده است. به ویژه خدمات بی سیم ارتباطی، این استفاده را بیش از پیش گسترش داده است. وای فای، فناوری همین دهه پیش است. یعنی کاملا نوپا، ولی همه گیر و محبوب است. 

متاسفانه اینترنت با همه مزایایش، مشکلاتی نیز دارد. که می توان به استفاده از وای فای دیگران بدون اجازه آنها اشاره کرد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که تصور می کنند افرادی بدون اجازه از وای فای آنها استفاده می کنند، این مطلب حتما به دردتان خواهد خورد.

در این مطلب، راه هایی برای تشخیص اینکه آیا از وای فای شما سوءاستفاده می شود، معرفی می کنیم. هنگامی که دزدهای اینترنت، از وای فای شما استفاده می کنند، پهنای باند اینترنت را کاهش می دهند و همچنین ترافیک ماهیانه شما را به اتمام می رسانند. از همه بدتر اینکه می توانند اطلاعات فردی شما را از کامپیوتر شخصیتان بیرون بکشند یا آن را به ویروس های مخرب آلوده کنند. خیلی نگران نباشید. در اینجا راه های مقابله با این دزدها را در اختیار شما قرار می دهیم. ابتدا، برای اینکه بتوانید کنترل شبکه وای فای را به دست بگیرید، اجازه دهید با آن آشنا شویم. 

 

در مورد شبکه وای فای بیشتر بدانیم

پیش از اینکه کشف کنید کسی بدون اجازه از سیگنال های وای فای شما استفاده می کند یا خیر، باید چیزهایی در مورد شبکه وای فای بدانید.   

شبکه وای فای در واقع اتصال اینترنتی پرسرعتی است که از مودم های DSL، کابلی یا ماهواره ای گرفته می شود. کاربر، مودم را به روترهای بی سیم که نقش پخش سیگنال و ایجاد شبکه را دارند، وصل می کند. یا اینکه برخی مودم های DSL یا ADSL خود دارای قابلیت پخش بیسیم سیگنال هستند. این چیزی است که به آن LAN - شبکه داخلی - گفته می شود. شبکه داخلی جایی است که شما دستگاه های خود، همچون لپ تاپ یا دسک تاپ را به آن وصل می کنید. در این حالت روتر شما چیزی به نام DHCP به معنای «پروتکل  دینامیک مشتری-میزبان» خواهد داشت. به طور خلاصه، جدول DHCP در واقع فهرستی از همه تجهیزات کامپیوتری است که به آنها اجازه دسترسی داده شده است. هر کدام از این دستگاه ها، آدرس کنترل دسترسی به رسانه های(MAC Address)  ویژه خود را دارند. 

آدرس های MAC را شرکت های سازنده کارت های شبکه تعیین می کنند.  روتر از این آدرس ها برای مشخص کردن پروتکل اینترنت یا آدرس آی‌‌پی برای هر کدام از دستگاه های موجود در شبکه استفاده می کند.  MAC و آدرس های آی‌‌پی دستگاه ها بیشتر زمانی کاربرد دارند، که بخواهیم در مورد اینکه کسی بدون اجازه از وای فای ما استفاده می کند، اطلاع کسب کنیم. 

 

پیدا کردن دزدهای وایرلس

آیا شبکه بی سیم اینترنت شما کند کار می کند؟ آیا به طور مداوم اتصال شما به اینترنت قطع می شود و دلیل آن را نمی توانید پیدا کنید؟ به احتمال قوی، کسی از سیگنال های وای فای شما بدون اجازه استفاده می کند و شما نمی دانید. البته اگر این مشکلات به طور دایمی برایتان پیش می آید، شاید مشکل از شبکه اینترنتی باشد. اما اگر گاهی وسط استفاده از اینترنت سرعت به طور ناگهانی کم یا بدون دلیل اتصال به وای‌فای قطع می شود، احتمال دارد که مورد هجوم یک دزد وای‌فای قرار گرفته باشید. به ویژه اگر این قطعی ها یا کاهش سرعت ها روزانه و در ساعات مشخصی رخ بدهند، باید مطمئن شوید که فرد دیگری نیز به شبکه وای فای شما وصل است و از آن استفاده می کند. 

در این گونه موارد، نخستین و آسان ترین کاری که باید بکنید، چک کردن شبکه وای فای و اطمینان از امنیت آن است. هنگام نصب روتر، از شما خواسته می شود رمزی برای مودم یا روتر بی سیم خود تعیین کنید. در واقع این عبارت، رمزعبور برای دسترسی به شبکه وای فای اختصاصی شما است. اگر رمزی برای آن تعیین نکرده باشید، یعنی یک شبکه بی سیم باز ساخته اید که هر فردی به راحتی می تواند به آن وصل و از اینترنت شما استفاده کند. 

نداشتن رمزعبور برای شبکه وای فای به این معناست که به راحتی به هکرها و دزدهای اینترنتی اجازه استفاده رایگان از اینترنت خود را داده اید. آنها حتی می توانند از این طریق از شما سوءاستفاده کنند. شاید حتی شبکه شما را هک کنند. 

حتی اگر برای شبکه وای فای خود رمزعبور یا همان کلید WEP نیز تعیین کرده باشید، باز توفیری ندارد. زیرا همسایه شما می تواند با کمی تلاش، رمز آن را به دست بیاورد. برای اینکه بدانید آیا افراد دیگری  از اینترنت تان استفاده می کنند، باید  ثبت وقایع (log) شبکه بی سیم را چک کنید. برای این منظور، به منوی استارت در ویندوز بروید، گزینه My Network Places را انتخاب کنید. سپس روی گزینه View Entire Network  کلیک کنید. اگر دستگاه هایی غیر از دستگاه هایی که شما به آنها اجازه دسترسی داده اید از شبکه استفاده کرده اند، یعنی شما دزد اینترنت دارید. 

روش مشابه دیگری نیز برای تعیین تعداد کاربران وای فای، چک کردن جدول کلاینت های DHCP روتر است. این فهرست نیز همچون قسمت ثبت وقایع ویندوز، همه دستگاه هایی که از شبکه وای فای استفاده می کنند را برایتان فهرست می کند. اگر متوجه شدید دستگاه هایی غیر از دستگاه های خود شما در شبکه وجود دارند، یعنی صددرصد کسی بدون اجازه از وای فای شما استفاده می کند. 

مسلما هیچ کس دوست ندارد مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. همچنین هیچ کس دوست ندارد موارد و اطلاعات غیرقانونی از شبکه وای فای او ارسال یا دریافت بشوند. به همین دلیل باید به امنیت شبکه اینترنتی بی سیم خود بهای بیشتری بدهید. برای این منظور باید از  سوءاستفاده و دزدی، پیشگیری  کنید. 

 

مقابله با دزدی های دیجیتال

نخستین گام برای پیشگیری از دزدی و سوءاستفاده های راحت، تعیین کلید WEP یا همان رمزعبور برای اتصال به شبکه وای فای است. البته این رمزگذاری شاید برای افرادی که به طور گذرا قصد اتصال به شبکه وای فای شما را دارند، مفید باشد. اما برای افرادی که مصرانه قصد نفوذ و استفاده از اینترنت شما را دارند، همچون یک همسایه سمج، چندان گزینه امنی به شمار نمی رود. در این حالت، می توانید برای رمزنگاری از پروتکل های امنیتی همچون «دسترسی حفاظت شده وای‌فای» (WPA) استفاده کنید. این کانال امنیت بیشتری نسبت به کلید WEP دارد. اما باز ممکن است مورد هدف و حمله دزدهای وای فای قرار بگیرد. 

همچنین می توانید برای امنیت بیشتر از DHCP استفاده کنید. برای این منظور، تنظیمات DHCP روتر خود را به حالت دستی دربیاورید و برای هر کدام از کامپیوترهای خود، به صورت دستی آدرس های فیزیکی یا مک آدرس آنها را وارد کنید. این کار باعث می شود شبکه اینترنتی شما محدود شود و روتر فقط آن کامپیوترها را تشخیص بدهد و به کامپیوترها و ابزارهایی که مک آدرس آنها ثبت نشده اجازه استفاده داده نشود.

اگر استفاده از کانال DHCP برای شما به عنوان یک کاربر عادی که علم کامپیوتری چندانی ندارید، مشکل به نظر می رسد، می توانید از ساخت  فهرست دسترسی آدرس های MAC استفاده کنید. این فهرست، اصولا توسط رابط کاربری روتر در مرورگر ساخته می شود. متاسفانه، دزدهای حرفه ای وای فای به راحتی می توانند فهرست نشانی های MAC  را نیز به اصطلاح دور بزنند و به شبکه وای فای کاربر دسترسی پیدا کنند. البته اگر این روش، با روش امنیتی دیگری به طور همزمان اجرا شود، برای امنیت یک شبکه خانگی کافیست.

نرم افزار مانیتورینگ اینترنت نیز گزینه مناسبی به شمار می رود. نرم افزار مانیتورینگ یا بازبینی، روشی بسیار ساده برای تحت کنترل داشتن امنیت شبکه وای فای برای افرادی است که به استفاده از روش های یاد شده در بالا علاقه چندانی ندارند. این نرم افزارها معمولا استفاده آسان و رابط کاربری ساده ای دارند. بعلاوه، این نرم افزار به کاربر کمک می کند تا اتفاقاتی که در شبکه وای فای می افتد را نیز کنترل کند. بعضی از روترهای وای فای ممکن است نرم افزار داخلی برای تحت نظر گرفتن شبکه را داشته باشند. برای دانستن اینکه روتر شما نیز این امکان را دارد، باید به قسمت راهنمای کاربر بروید و ببنید آیا گزینه برای توضیح استفاده از آن وجود دارد یا خیر!

در آخر، SSID رادیویی روتر خود را خاموش کنید. این باعث می شود شبکه وای فای شما در جست‌وجوهای وای فای نمایش داده نشود. در این حالت، دزدیدن سیگنال های وای فای بسیار دشوار خواهد بود. زیرا دیگران شبکه وای فای شما را در جستجو از طریق ابزارهای خود نمی بینند.

 


90/9/1
4:17 عصر

معرفی بدترین رمزهای عبور سال 2011

بدست سروش در دسته امنیت، رمز عبور، هک، هک و امنیت

معرفی بدترین رمزهای عبور سال 2011



سطح بندی مطلب: 
مقدماتی

ما هم قبول داریم که به ایجاد ترکیب مناسب و به خاطر سپاری حروف کوچک و بزرگ، اعداد، علائم، حروف الفبای مصری، علائم هیروگلیف و… کار سختی است، اما واقعا باورتان می شود هنوز افرادی باشند که رمزعبور یا همان پسورد ایمیل شان عبارت password باشد! 

طبق اعلام شرکت SplashData که سازنده برنامه مدیریت رمزهای عبور است، متاسفانه هنوز رده های بالای بدترین رمزهای عبور در اختیار عبارت password و 123456 است. با استفاده از اطلاعات شخصی میلیون ها کاربر که بعد از هک سرورهای مختلف مانند سونی و CIA، توسط هکرها  منتشر شده، این شرکت لیستی از 25 رمزعبور ضعیف امسال را منتشر کرده است.

رمزعبور شماره 9 (trustno1) جالب و کنایه آمیز است و عجیب اینکه این همه پرکاربرد شده و رمزعبور شماره 18 (passwOrd) نشان می دهد که اکثر افراد برعکس آنکه سعی می کنند باهوش و زرنگ جلوه کنند، اینچنین نیستند.

  

1. password

2. 123456

3. 12345678

4. qwerty

5. abc123

6. monkey

7. 1234567

8. letmein

9. trustno1

10. dragon

11. baseball

12. 111111

13. iloveyou

14. master

15. sunshine

16. ashley

17. bailey

18. passw0rd

19. shadow

20. 123123

21. 654321

22. superman

23. qazwsx

24. michael

25. football

..............
متاسفانه خود من هم چندجا از این رمز عبورها استفاده کردم!

منبع:نگهبان


90/8/30
9:12 عصر

بازیگر نقش \استیو جابز\ کیست + عکس

بدست سروش در دسته اپل، استیو جابز، apple، اخبار آی تی، فیلم استیو جابز

بازیگر نقش "استیو جابز" کیست + عکس

 

«جورج کلونی» بیشترین شانس را برای ایفای نقش استیو جابز در فیلم زندگی او دارد.

 


ایسنا: «جورج کلونی»، بازیگر سرشناس هالیوود به احتمال زیاد نقش «استیو جابز»، بنیانگذار شرکت "اپل" را در فیلم زندگی او بازی خواهد کرد.
               
پس از درگذشت «استیو جابز»، از بنیانگذاران شرکت "اپل" در ماه گذشته، کمپانی فیلم سونی حق ساخت فیلمی براساس زندگی این نابغه دنیای تکنولوژی را خریداری کرد.

«آرون سورکین» که با نگارش فیلم‌نامه «شبکه اجتماعی» برنده جایزه اسکار شد، فیلم‌نامه این پروژه را بر اساس کتاب شرح‌حال استیو جابز نوشته «والتر ایساکسون» خواهد نوشت.

استیو جابز

به گزارش دیجیتال اسپای، «جورج کلونی» بیشترین شانس را برای ایفای نقش استیو جابز در فیلم زندگی او دارد.

کلونی 50 ساله با فیلم «عید مارس» که در افتتاحیه جشنواره ونیز امسال اکران جهانی شد، از کاندیدای جدی جوایز اسکار امسال محسوب می‌شود که علاوه‌بر کارگردانی این فیلم، در مقابل دوربین هم به ایفای نقش پرداخته است. این فیلم زندگی سیاسی سخنگوی مطبوعاتی یک کاندیدای انتخاباتی را به تصویر می‌کشد که در جریان رقابت‌های انتخاباتی با خیانت‌ها و حقه‌های انتخاباتی این کاندید مواجه می‌شود و به همین دلیل درگیر اتفاقاتی ناخواسته می‌شود.

کلونی وی در خانواده‌ای معروف در زمینه تجارت و هنر به دنیا آمد. پدرش، نیک کلونی، مجری رادیو و تلویزیون بود.

خانواده جورج از کاتولیک‌های بسیار متعصب بودند و همه مسائل و احکام دین خود را رعایت می‌کردند و جورج در چنین خانواده‌ای پرورش یافت.

دوران دبستان و دبیرستان خود را در لکسینگتون گذراند و برای تحصیلات دانشگاهی به شمال کنتاکی رفت، او علاقه زیادی به درس و تحصیل نداشت و همیشه بهانه‌ای می‌آورد تا بار مسوولیت درس خواندن فرار کند.

در کلاس‌های دانشگاهی خود شرکت نمی‌کرد. علاقه او به کار در خرید و فروش اجناس و کالاها را در آنجا بگذراند و خرید و فروش که البته به کار در رادیو و تلویزیون نیز گرایش داشت.

پس از پایان تحصیلات توسط پدرش به کار گویندگی در تلویزیون مشغول شد که اولین کارش محسوب می‌شد در همان زمان پسرخاله‌اش میکل فریر به لکسینگتون آمده بود تا در آنجا فیلم کوتاهی درباره اسب‌های مسابقه‌ای تهیه کند، به جورج هم نقش کوچکی داد.

به این ترتیب جورج وارد عرصه بازیگری شد و با ایفای نقش هر چند کوچش استعداد خود را در این زمینه نشان داد. از سویی دیگر با کار در تلویزیون توانست راه خود را در رشته بازیگری باز کند و اولین نقش خود را در سریال تلویزیونی اتاق اورژانس که ازبرنامه‌های پربیننده تلویزیون آمریکا بود اجراکرد و مورد توجه همگان قرار گرفت.

وی در سال 1982 راهی لس آنجلس شد اما یک سال بیکار بود. اولین کار رسمی او در لس آنجلس، کار در شرکت تجاری ژاپنی پاناسونیک بود.

در سال 1984 جورج کار سینما را با اجرای نقشی کم اهمیت در فیلمی بازی کرد که حتی به مرحله پخش نرسید اما توجه تهیه کنندگان را به خود جلب کرد.

او دلسرد نشد بلکه به بازی در فیلم های سینمایی علاقمند شده بود و احساس می کرد اگر پا در این عرصه بگذارد به موفقیت دست می یابد او با قیافه‌ای جدی، مصمم و خوش تیپی که داشت نظر کارگردانان را به خود جلب کرد.

جورج از اینکه توانسته بود راهی به سینما پیدا کند، بسیار خوشحال بود. بازی او در فیلم‌های «یک روز خوب با خارج از دید» در کنار جنیفر لوپز در سال 1998، «از طلوع تا غروب»، «ای برادر کجایی و طوفان کامل» که اکثر موضوع‌شان درباره دزدی و پلیسی بود او را به بالاترین درجات موفقیت و شهرت رساند.

وی در سال 2006 با فیلم «سیریانا» برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد شد و با فیلم «شب بخیر و موفق باشید» نامزد جایزه اسکار بهترین کارگردانی بود.

 

 

 


90/8/28
9:24 عصر

نفوذ پذیری 80% فیس بوک در برابر پروفایل های جعلی

بدست سروش در دسته گوگل پلاس، اخبار آی تی، فیس بوک، شبکه های اجتماعی

نفوذ پذیری 80% فیس بوک در برابر پروفایل های جعلی





محققان bot های شبکه اجتماعی را ساختند تا آزمایش کنند و ببینند چه تعداد از کاربران فیس بوک با آنها دوست می شوند.

به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران از IT World، محققان دانشگاه کلمبیا بیان می دارند که مکانیسم های شناسایی حساب جعلی فیس بوک با کمک ابزارهای اتومات 80% مواقع با شکست مواجه می شوند.

این تیم تحقیقاتی که شبکه ای متشکل از 102 بوت است را به منظور تقلید رفتار انسان ها بر روی شبکه های اجتماعی طراحی نموده اند و آن را با هدف دوست شدن با هر تعداد ممکن از کاربران و جمع آوری اطلاعات خصوصی آنها منتشر نموده اند.

این محققان کل فرآیند ایجاد حساب را به کمک این botها اتومات نموده اند؛ ایجاد حساب کاربری بر روی یک شبکه اجتماعی آنلاین، فراهم آوردن یک آدرس ایمیل فعال، ایجاد یک پروفایل کاربر و غیره.

به گفته محققان ایجاد bot، نوع جدید حمله نیست، پیش از این نیز بدافزارهایی نظیر Koobface از حساب هایی برای پاکسازی و اسپم لینک های بدخواه بهره می بردند، اما هدف از ایجاد این bot مجبور ساختن فیس بوک برای گسترش و بهبود مکانیسم های شناسایی تخصصی تر است.

محققان دانشگاه کلمبیا بر ناکارآمد بودن سیستم های شناسایی فیس بوک تاکید می کنند و این تحقیق که bot ها موفق به ارسال درخواست دوستی برای 5053 نفر کاربر تصادفی شده اند، اثبات چنین ادعایی است.
در طی اجرای این تحقیق، سیستم حفاظت در زمان واقعی فیس بوک تنها توانست فقط 20 مورد از 100 پروفایل جعلی را مسدود نماید.

نتایج این تحقیقات نشان داد که شبکه های اجتماعی آنلاینی نظیر فیس بوک تا 80 درصد قابلیت نفوذ پذیری دارند و این به میزان زیادی بستگی به نحوه تنظیمات امنیتی کاربر دارد.


 


<      1   2   3   4   5   >>   >